Új telefonszám és az ügyeletek helyszínei: így alakul át a rendszer megyénkben szeptember 1-jétől

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében kilenc ponton háziorvosi ügyelet működik, ha pedig éjszaka van probléma, négy helyszínen éjszakai ügyelet is lesz péntektől.

Mint arról már néhány hete hírt adtunk, szeptember 1-jétől Jász-Nagykun- Szolnok megyében is életbe lép az új orvosi ügyeleti rendszer. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: délután 16 és 22 óra között, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon 8 és 14 óra között háziorvosok ügyelnek, míg 22 után és hétvégén azt biztosítják, hogy igazi sürgősségi ellátás álljon a rendelkezésre – írja a szoljon.hu.

Az egységes, ügyeleti telefonszám felnőttek és gyermekek esetében is 1830, probléma, panasz esetén ezt hívhatják a jászkunsági lakosok.

“A hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldünk, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16 és 8 óra között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható” – magyarázta Győrfi Pál.

Ami a konkrét helyszíneket illeti: a megye területén kilenc ponton – Szolnokon, Jászberényben, Mezőtúron és Karcagon a kórházban, míg Törökszentmiklóson a rendelőintézetben, Kunszentmártonban Városi Egészségügyi Központban, addig Tiszafüreden a Nefelejts út 4. szám alatt, Kunhegyesen a Dózsa György u. 4. szám alatt, Jászapátiban pedig Kossuth Lajos út 10. szám alatt – háziorvosi ügyelet működik, és, ha éjszaka van probléma négy helyszínen – Szolnokon, Jászberényben, Karcagon és Tiszafüreden – éjszakai ügyelet is van.

Forrás és további részletek: szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek